Lunchmenyn

Nu hittar du dagens lunchmeny under katigorin "Meny" här i appen. Där ifrån kan du även beställa din mat dryck osv. Även för hemkörning!
Catering beställs på vår hemsida.

Hyr delikatessen

Hyr Delikatessen
Till bröllopet, dopet, studenten, födelsedagsfesten et c kan du hyra Delikatessen. Vi har fullständiga rättigheter och kan skräddarsy lokal och meny efter dina önskemål.
Lokalen är nyrenoverad, har mer än 60 sittplatser, handikappanpassad toalett och ligger centralt i Malmö med goda parkeringsmöjligheter.
Hör av dig till oss på 040 – 30 90 65 eller email:a bestallning@delikatessen.nu

Recept

Tomat/rödvinsmörsås
Fräs 1dl hackad gul lök i smör tillsammans med 1krm timjan och 1 hackad vitlöksklyfta.
Slå på 0,5dl balsamicovinäger, 1,5dl rödvin, 0,5dl socker och 1burk (ca500g) passerade tomater.
Lägg i en hönsbouljongtärning och låt såsen koka ihop, ca 30 min på svag värme
Mixa med stavmixer, sila genom finmaskig sil.
Lägg i 100g smör mixa igen och smaka till sist av med salt och
peppar samt eventuellt lite mer socker

Vitvinsås
100g hackad gullök
100g hackad palsternacka
100g hackad fänkål
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad tmjan
6-8 vitpepparkorn
1 lagerblad
Fräs detta i en kastrull utan att det tar färg
Tillsätt
2 dl vitvin
2,5 dl fiskfond
Kok ihop till hälften av vätskan återstår
Tillsätt
1,5dl vispgrädde
1dl mjölk
Smaka av med salt och peppar samt en liten klick fransk senap
Red av med maizenamjöl utrört i lite vatten till önskad konsistens
Sila genom finmaskig sil

Gratinerade ostron (12st)
1.Öppna ostronen, eller be oss göra det
2.Lägg ostronköttet och saften i en kastrull och ge alltsammans ett snabbt uppkok
3.Strimla 10cm purjolök fint, fräs purjolöken 1 min i lite smör och tillsätt 1,5dl vispgrädde. Låt koka samman tills nästan all grädde är inkokt
Salta och peppra, tillsätt eventuellt ett par droppar tryffelolja
4.Häll ut grovsalt i en ugnsfast form och placera ostronskalen där i
5.Lägg en tesked av den gräddkokta purjolöken i skalen
6.Lägg det kokta ostronet ovanpå
7.Riv över lite parmesan
8.Gratinera ca 5min på 225c
9.Servera

Kalvytterfilé
1.Putsa köttet fritt från senor
2.Fukta köttet med olja, salta och peppra
3.Bryn köttet på båda sidor i medelvarmt stekjärn
4.Ugnsbaka köttet klart i 100c till innertemp 60-65c
Servera kalven med murkelsås, potatisrösti och glaserad chalottenlök

Tillagning av oxkött

1. Fukta köttet med matolja, salta och peppra
2. Stek köttet i torr stekpanna på högsta värme, ca 30sek på varje sida. Köttet ska hinna att få gyllenbrun stekyta
3 Ugnsbaka köttet klart i 25-55min på 65gradig ugnsvärme

Stekningsgrader på ryggbiff, entrecote och oxfilé
Rare 52-56c
Medium 57-63c
Welldone 64-68c
+68c = överstekt